Dynamische en flexibele werknemer zoekt dito vacature

Facebooktwitterlinkedin

Hoe schrijf je een online vacature die werkt?

Jobboards, social network sites, vacaturebanken: een nieuwe werknemer vind je op het internet. Tenminste, als je vacatures op de juiste manier online zet.

Vacatures lezen vanaf het beeldscherm
Lezen vanaf een beeldscherm is vermoeiend en gaat langzaam. Daar komt nog eens bij dat internetgebruikers ongeduldig zijn en in de meeste gevallen gericht op zoek naar informatie. Kortom, als online tekstschrijver lijkt eigenlijk alles je tegen te zitten. Toch kun je ervoor zorgen dat mensen blijven hangen bij jouw vacature:

• Door de vacaturetekst te beginnen met een korte samenvatting van de belangrijkste informatie weet de bezoeker meteen dat de vacature de moeite waard is.
• Deel een tekst overzichtelijk in met behulp van tussenkopjes.
• Maak gebruik van overzichtelijke lijstjes met bullets.
• Gebruik korte en krachtige zinnen en alinea’s.
• Geef je vacature een duidelijke titel. “Ben jij een echte teamplayer?!” is leuk, maar het zegt weinig over de functie.

Spreek je lezers aan
Behalve de vorm waarin je een vacature giet, is ook de inhoud van groot belang. Want zelfs van een droombaan met secundaire arbeidsvoorwaarden waar je “u” tegen zegt, kun je iets heel saais maken. Daarom:
• Wees concreet. Met een beetje moeite herkent iedereen zich in de omschrijving: dynamisch, flexibel en stressbestendig. Maak je ervan: “Je kunt met deadlines werken”, of “je kunt snel schakelen van het ene project naar het andere” dan heeft je lezer ineens een veel beter beeld van de functie.
• Houd het kort. Veel recruiters hebben de neiging in vacatureteksten uitgebreide informatie te geven over het bedrijf. Het mooie van online teksten is dat je met behulp van een linkje kunt verwijzen naar meer informatie.
• Spreek de lezer aan. Het gebruik van een passieve vorm maakt een vacaturetekst erg afstandelijk.

Zoekmachinevriendelijke vacatureteksten
Ten slotte is het van belang dat je vacature gevonden wordt in de zoekmachines. Want een baan zoeken, dat doe je online. Zorg er dus voor dat je tekst geschreven is voor de doelgroep. Zoekt jouw doelgroep naar “accountant” wanneer ze op jacht zijn naar hun droombaan? Geef je vacature dan niet de titel: “Ben jij gek op cijfertjes?”. Noem het beestje bij zijn naam. Meer zoekmachineoptimalisatie tips? Lees dan eens:
14 schrijftips om bezoekers en zoekmachines te overtuigen.

Geinteresseerd in een baan bij Traffic4u? Bekijk dan eens onze vacatures.