Admarkt breidt uit: Traffic4u launchpartner

Facebooktwitterlinkedin

admarkt_marktplaatsVanaf vandaag biedt Markplaats in haar Admarkt programma de mogelijkheid om te adverteren rond zoekopdrachten van gebruikers. Admarkt Mini-advertenties, zoals deze uitbreiding heet, geeft adverteerders de mogelijkheid om haar producten en diensten onder de aandacht te brengen onder het koopgerichte miljoenenpubliek van Marktplaats. Traffic4u is samen met vijf andere zoekmachinemarketing bureaus een launching partner van Admarkt Mini en zullen de Bèta-versie gaan testen voor hun klanten.

Admarkt Mini t.o.v. Topadvertenties

De Admarkt Mini-advertenties is een uitbreiding van het Admarkt portfolio waar ook Admarkt Topadvertenties onder vallen. Het grote verschil met Topadvertenties is dat Topadvertenties uitgebreide, rubrieksgebonden advertenties zijn. Admarkt mini-advertenties daarentegen zijn niet gebonden aan een rubriek maar gekoppeld aan een zoekopdracht en zijn tevens een stuk minder uitgebreid (een titel, twee regels tekst en een link). Hiermee lijken de Admarkt Mini-advertenties veel op Google Adwords advertenties. Onderstaande tabel geeft de verschillen tussen de twee advertentievormen weer.
TopMini-3

Relevante uitbreiding Admarkt

Door de verschillende kenmerken van Topadvertenties en Mini-advertenties vullen beide advertentievormen elkaar goed aan. Door het veranderende zoekgedrag van bezoekers op marktplaats (zoekbox gebruiken i.p.v. rubrieken navigatie) zijn de Mini-advertenties een relevante aanvulling. Traffic4u is samen met vijf andere bureaus betrokken bij het testen van de Admarkt Mini-advertenties in de bètafase.