Google AdWords: Wees alert op phishing mails

Facebooktwitterlinkedin

Afgelopen dagen hebben wij meerdere berichten ontvangen dat er naar beheerders van een Google AdWords account een zogeheten phishing is verstuurd. Deze mail kan een van de volgende onderwerpen hebben:

  • Submit your payment information, Google Adwords Alert
  • Verify the status of your AdWords Account


Er wordt via een mail template die van Google afkomstig lijkt, gevraagd om de creditcard gegevens in het AdWords account. De geadresseerde wordt gevraagd om op een link (bijvoorbeeld Google-d.com i.p.v. Google.com) te klikken, waarna deze terechtkomt op een site welke gelijkenis vertoont met die van Google. Vervolgens wordt gevraagd om de klantgegevens (gebruikersnaam/wachtwoord) in te voeren.

Google AdWords phishing mail

Phishing mail herkennen

Een mail van Google gericht aan de beheerder van het AdWords account bevat altijd het klant-ID van het betreffende AdWords account. Wanneer het juiste klant-ID niet in de mail wordt genoemd, is alertheid geboden.

Controleer de bestemming van de link. Wanneer de muis boven de link in mail wordt stil gehouden, verschijnt een venster met de bestemming van de deze link. Wanneer deze bestemming anders begint dan www.google.com betreft het geen mail van Google (zie onderstaande screenshot uit een phishing mail).

AdWords phishing link

Mocht je een dergelijke mail ontvangen, dan adviseren extra alert te zijn. In geval van twijfel kunt je uiteraard contact met ons opnemen.

Wanneer je onverhoopt al gegevens hebben ingevuld via een dergelijke mail, verander dan meteen je gegevens om verder misbruik te voorkomen.