Het belang van een goede kwaliteitsscore

Facebooktwitterlinkedin

qualityscoreAdwordsBinnen Search Advertising is de kwaliteitsscore samen met de biedstrategie essentieel voor het behalen van resultaat. Daarom zijn we al eerder ingegaan op de invloed van de kwaliteitsscore op de ROI. Toch krijgt de kwaliteitsscore (nog) niet de aandacht die het verdient. In deze post gaan we dieper in op het begrip en geven we inzicht in de werking van de kwaliteitsscore.

Hoe werkt Google Adwords?

Laten we beginnen bij de basis: Adwords werkt volgens een veilingmodel waarbij de positie van advertenties wordt berekend aan de hand van een simpele formule:

Maximale CPC Bod * Kwaliteitsscore = Advertentiepositie

In onderstaande video legt de Chief Economist van Google Hal Varian duidelijk uit hoe het veilingmodel van Adwords werkt en hoe de maximale CPC bieding en de kwaliteitsscore bepalen hoeveel je betaalt voor een klik.

Hoe verbeter je de kwaliteitsscore?

Nu je weet hoe de kwaliteitsscore samen met het bod de positie bepaalt, is de volgende stap om deze te verbeteren om zodoende de kosten per klik te verlagen en/of de positie te verbeteren. In de onderstaande video gaat Craig Danuloff van Click Equations hier dieper op in en geeft meteen enkele tips over hoe je de kwaliteitsscore kan verbeteren.

Enkele ‘quick fixes’ om de kwaliteitsscore te verbeteren:

• Herorganiseer campagnes en advertentiegroepen. Dit resulteert in een betere consistentie tussen de zoekopdracht en advertentie.
• Verwijder de ‘losers’ (slecht presterende zoekwoorden en advertenties).
• Test met advertentieteksten om zodoende de CTR te verbeteren.

Wil je na het lezen van dit artikel meer uitleg over de kwaliteitsscore en Search Advertising? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder!

Een reactie

  • fedor de bock 23 oktober 2009 at 15:40

    Heerlijk hoe hier weer de gehele samenhang door Google wordt uitgelegd. De enthousiaste en praktische toelichting om de kwaliteitsscore te verbeteren nodigt uit tot actie. Er is nog veel te verebeteren. Bedankt voor het delen van deze video’s

Het is niet mogelijk om te reageren.