Als Google moest kiezen, kiest het de snelste

Facebooktwitterlinkedin

Het is algemeen bekend: in onze snel, sneller, snelst economie vindt niemand wachten leuk. Wachten op het openbaar vervoer, op de lift, op de post, op groen licht. Een trage internet verbinding kan al helemáál irriteren. Maar nu bijna iedereen afgestapt is van een inbelverbinding, zijn het juist de websites die traag zijn!

Snelle, accurate resultaten

Voor Google is snelheid altijd belangrijk geweest. Met snelle, accurate resultaten heeft ze de zoekmachine oorlog gewonnen, tenminste voor nu. Voor Google’s belangrijkste bron van inkomsten, Adwords, golden daarom in de quality score al geruime tijd snelheideisen. Dit voorjaar kwam daar ook voor SEO officieel een nieuwe rankingfactor bij, al was deze al eind 2009 door Matt Cutts genoemd.

Om te bekijken hoe snel je website eigenlijk is, voegde Google Site performance toe aan Google Webmaster Tools. Om hierna met de website snelheid aan de slag te gaan lanceerde ze een pagina met tools en downloads om je website sneller te maken en kwam er zelfs een Google public DNS die je gratis kunt gebruiken. Deze maand voegde Google mod pagespeed voor Apache servers toe, dat websites tot 2x sneller kan maken.

Lees het hele artikel over het belang van website snelheid voor Google op Marketingfacts.nl.

2 reacties

  • Jacob 7 december 2010 at 09:46

    Eigenlijk ook een logische evolutie vanuit Google’s perspectief. Aangezien zij een kopij van het hele internet maken op hun lokale datacenters promoten ze het reduceren van bestandsgrootte e.d. Voor de bezoeker biedt het ook alleen maar voordelen; kortere laadtijden. Ik las ergens dat Google 0.5 seconden als streefdoel voorop zet. Best moeilijk. Carolien, wat is dat public dns? Dit kende ik nog niet?

  • Bart Leeffers 7 december 2010 at 10:23

    @Jacob: Op de volgende URL kun je meer over deGoogle Public DNS lezen: http://code.google.com/intl/nl/speed/public-dns/

    In Google Webmaster Tools kan bij siteprestaties de snelheid van de website worden bekeken. Hier zie je dat alles sneller dan 1,5 seconde als ‘snel’ wordt beoordeeld.

Het is niet mogelijk om te reageren.