Attractieparken toegevoegd aan Google Street View

Facebooktwitterlinkedin

Vanaf vandaag zijn twintig attractieparken zoals bijvoorbeeld de Efteling, het Openluchtmuseum en het Dolfinarium via Street View te bekijken. Deze attracties werden door Google in samenwerking met het VVV naar aanleiding van een enquête in augustus 2009 geselecteerd. En werden door de speciale Street View Trike gefotografeerd.

Verder zijn ook een flink aantal dorpen en steden aan de service van Google toegevoegd. Hierdoor is nu zo’n 75.000 kilometer aan wegen beschikbaar via Street View. Google benadrukt dat op allerlei manieren is gezorgd dat privacy niet in gedrang komt.

20 attracties toegevoegd

De volgende twintig locaties zijn toegevoegd: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, Avonturenpark Hellendoorn, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Wereldtuinen Mondo Verde, Walibi, de Zaanse Schans, Zoo Park Overloon en het Zuiderzeemuseum. Helaas missen vakantiepark Duinrell, dé dierentuin en enkele andere attracties maar wellicht wordt die de volgende keer toegevoegd. 😉

Street View Trike

De Street View service werd in maart 2009 in Nederland gelanceerd, eerst met een klein aantal beschikbare steden. Die worden door speciale auto’s uitgerust met camera’s op het dak gefotografeerd. Die auto’s kunnen niet overal komen en daarom is de speciale Street View Trike ontwikkeld. Een driewieler van 114 kilo waarmee ook moeilijk bereikbare plekken bereikt kunnen worden.

Privacy problemen

Op veel plaatsen roept Street View privacy problemen op. In een aantal landen lopen om die reden rechtzaken tegen Google. Daarnaast zijn er wat voorbeelden in verschillende landen waar mensen de chauffeur van de Street View auto bedreigen of zelfs tegen wisten te houden. Een ludiek voorbeeld waarbij twee mannen in duikuitrusting met hooivorken achter een street view auto aanzitten zie je hier.

Google zegt nu een aantal maatregelen te hebben getroffen om de privacy van Nederlanders te waarborgen. Er zijn alleen beelden beschikbaar van dingen die sowieso al vanaf de openbare weg te zien zijn en met speciale software worden onder andere gezichten en kentekenplaten onherkenbaar gemaakt. Verder kan iedereen een verzoek tot verwijdering indienen als toch foto’s aanwezig blijken te zijn die ongewenst zijn.

Een reactie

  • Bram Beukers 12 maart 2010 at 09:02

    Zeer cool! Bespaart me weer tientallen euro’s voor een bezoekje ;). Google Streetview vind ik echt zeer innovatief! Ze gaan waarschijnlijk binnenkort ook reclame aanbieden door gebruik te maken van de gefotografeerde reclameborden. Of is dit al reeds in gebruik?

Het is niet mogelijk om te reageren.