Lokale bedrijfsresultaten nu ook zichtbaar in Google Streetview

Facebooktwitterlinkedin

Google Maps LogoGoogle is druk bezig om steeds meer Nederlandse plaatsen en attracties op te nemen in Google Streetview. Met deze functionaliteit binnen Google Maps is het mogelijk om virtueel bepaalde locaties te bezichtigen. Nu wordt deze functie ook interessant voor bedrijven. Vorige week kondigde Google aan dat het lokale bedrijfsvermeldingen gaat opnemen in Google Streetview. Hiermee integreert Google twee functionaliteiten van Google Maps om zo de zoekresultaten verder te verbeteren.

GoogleMapsvermelding

Bij het zoeken naar bedrijven in Google Maps verschijnt er nu, indien beschikbaar, een Google Streetview link. Als je op deze link klikt wordt je meteen binnen Streetview naar de locatie van het bedrijf gebracht. De rode ‘ pin marker’ met bedrijfsinformatie en links blijft beschikbaar binnen Streetview. Ook de markers van nabijgelegen bedrijven uit de zoekresultaten blijven zichtbaar. Google geeft aan dat het druk bezig is om te zorgen dat de bedrijfsvermeldingen accuraat op de kaart worden weergegeven. Dit is nu nog niet altijd het geval (zie onderstaande afbeelding).

Locatie Pizzaria

Het combineren van Google Streetview met lokale bedrijfsresultaten maakt het voor bedrijven nog belangrijker om een vermelding aan te vragen binnen het Bedrijfscentrum van Google om zo optimaal vindbaar te zijn.