SEO tips voor Google Nieuws

Facebooktwitterlinkedin

google nieuwsWat zijn de belangrijkste (ranking) criteria om je nieuwsberichten terug te laten komen in Google News? Hoe vergroot je de kans om je nieuwsartikel terug te laten komen in Google News? Deze en aanvullende vragen beantwoord Google via de Google Webmaster Central Channel op YouTube. Onderstaande punten  behandelen de 6 belangrijkste SEO tips voor Google nieuws.

De 6 belangrijkste aandachtspunten om je nieuwsbericht terug te laten komen in Google Nieuws:

 1. Gebruik unieke permanente URLs met minimaal 3 cijfers
  Google gebruikt de  cijfers om te herkennen of het bericht dat op de pagina wordt weergegeven een nieuwsbericht is. Wanneer de URLs geen cijfers bevatten adviseert Google om de URLs in te dienen via de Google Nieuws Sitemap.
 2. Geef het artikel in zijn geheel weer
  Zorg dat de verschillende paragrafen van het artikel achtereenvolgend worden weergegeven en niet worden onderbroken met quotes of links naar andere pagina’s.
 3. Plaats de publicatiedatum tussen de titel en de inhoud van het artikel
  Door de publicatiedatum tussen de titel en het artikel te plaatsen kan Google gemakkelijk achterhalen wat de datum van publiceren is.
 4. Gebruik een relevante titel
  Hieronder wordt zowel een juiste HTML titel als de titel van het artikel zelf mee bedoeld. Zorg dat hierbij de titel aansluit bij het onderwerp van het artikel.
 5. Plaats de orginele content apart van die van het persbericht
  Door een logische directory structuur op te zetten kan Google herkennen wat een nieuwsartikel is of een satire/opinie stuk is.
 6. Publiceer informatieve en unieke content
  Zorg ervoor dat je artikelen interessant, informatief en uniek zijn. Dergelijke artikelen genereren meer verkeer  naar je website dan het simpel kopiëren van bestaande artikelen.

Andere interessante punten die naar voren komen in de video zijn;

 • Pagerank is minder van invloed in Google nieuws dan bij de Web search.
 • Nadat Google voor de eerste keer het artikel gecrawlt heeft zal in de daarop volgende 12 uur het artikel nogmaals worden gerecrawlt om mogelijke wijzigingen te detecteren.

Heb je na het lezen van deze post nog meer vragen, neem dan gerust eens contact op met een van onze SEO specialisten.