Studie: 10 van de 15 Google gebruikers zou overstappen naar Bing

Facebooktwitterlinkedin

15 gebruikers van Google werden door een onderzoeksbureau gevraagd een week lang alleen Bing te gebruiken. Pas na het onderzoek werd bekent gemaakt dat het onderzoek betaald werd door Microsoft. Maar liefst 10 van de 15 testpersonen gaf aan zo tevreden te zijn over Bing dat ze na die week Bing als primaire zoekmachine zouden blijven gebruiken.

Zoals op Searchcowboys al terecht wordt opgemerkt voelt het wel een beetje té geregisseerd allemaal en daardoor komt het niet over als een gedegen en betrouwbaar onderzoek. En dat is jammer, want de hypothese dat mensen geneigd zijn om uit gewoonte een zoekmachine te blijven gebruiken blijft daarmee staan.

Hier nog een paar van de testpersonen over Bing:

Wie durft er een week over te stappen op Bing?

Een reactie

  • Erik van der Veen 16 december 2009 at 13:19

    Indien een zoekmachine het voor elkaar krijgt significant merkbare resultaten te leveren, geloof ik absoluut dat enorme switches plaats gaan vinden.

    En daarvoor is nog genoeg ruimte. Een zoektocht in Google bijvoorbeeld op “bank kamer” levert geen leuke, sfeervolle bankstellen voor in de woonkamer op, maar een artikel over een parlementaire enquête in de Tweede Kamer over de DSB Bank.

Het is niet mogelijk om te reageren.