Twitter tijdens 3FM Serious Request: Gericht sociaal

Facebooktwitterlinkedin

3Fm Serious Request logo 3FM Serious Request is hét crossmediale evenement van het jaar. Radio, TV en internet werken dit jaar samen aan het maximaliseren van de exposure van de goede zaak: de vluchtelingenproblematiek. Eén van de gebieden waar dit jaar zwaar op is ingezet is social media. 3FM is voor Serious Request 2008 een samenwerking met Hyves aangegaan, wat geresulteerd heeft in een Hyve met veel mogelijkheden. Maar er zijn ook andere communities die dit jaar hun debuut maakten. Twitter is er één van.

Twitter is een gratis sociaal platform voor microblogging. De berichten, die maximaal 140 karakters kunnen bevatten worden tweets genoemd. De dienst is vooral populair tijdens grote events. Door de berichten te taggen met een hash kunnen ze gegroepeerd worden. Tijdens Serious Request heeft Twitter een aanzienlijke vlucht genomen. Een zoekopdracht naar #sr08 biedt een kijkje in de levendige discussies die ontstaan op het moment dat er een gast in het Glazen Huis verschijnt, de Serious Request anthem bekend wordt gemaakt of als er iets anders bijzonders gebeurt.

Loyaliteit van de Twitterati

Twitter 3FM Serious Request Stats Opmerkelijk is de loyaliteit van de twitteraars. Links naar nieuwsberichten die geplaatst worden op Twitter leveren een bijzonder laag percentage nieuwe bezoekers op: slechts 15% komt voor het eerst via dit kanaal binnen op seriousrequest.3fm.nl. Dat geeft deels aan dat de twittercommunity nog niet heel groot is. Deze loyaliteit zorgt ervoor dat de links die door de officiële 3FM Serious Request twitter geplaatst worden in stijgende mate bezocht worden.

What are you doing?

Maar uiteindelijk gaat het bij sociale netwerken natuurlijk in eerste instantie om wát er gebeurt, niet om de cijfers. Waar heeft men het over? Wat triggert de twitterati? Een aanzienlijk deel van de tweets bevat links naar foto’s die gemaakt zijn bij het Glazen Huis in Breda. Maar we zien ook veel aankondigingen voorbijkomen van mensen dat ze in de trein naar Breda zitten. En tenslotte wordt er natuurlijk veel over de muziekkeuze gediscussieerd.

Tweet tijdens 3FM Serious Request

Twitter tijdens Serious Request

Je kunt op de hoogte blijven van de berichtgeving over Serious Request op Twitter door twitter.com/sr08 te volgen. Verder wil je natuurlijk ook zien wat anderen te zeggen hebben. Dat doe je door in de Twitter Search alle relevante termen in de gaten te houden. Op 3fmfan.nl worden deze tweets ook verzameld.