3FM Serious Request is Seriously Social

Facebooktwitterlinkedin

3fm-serious-requestKomende week barst Groningen uit zijn voegen! Wat is het geval? 3FM Serious Request speelt zich dit jaar van 18 tot en met 24 december af op de Grote Markt in Groningen! Serious Request is een jaarlijks terugkerende crossmediaal spektakel van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s (dit jaar: Annemieke, Gerard en Giel) zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niks eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraar. Het doel dit jaar is zoveel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van malaria.

Stop Malaria, play the Music

Zoals gezegd: dit jaar zal de actie in het bekende glazen huis in het teken staan van de bestrijding van Malaria. Meer dan 1 miljoen mensen sterven per jaar aan de gevolgen van malaria en ruim 3,3 miljard mensen lopen risico op besmetting. Vooral kinderen in arme landen zijn het slachtoffer. Een muskietennet van € 5,- beschermt een heel gezin voor een periode van 5 jaar tegen deze vreselijke ziekte.

Doe sociaal en doneer!

Ook dit jaar helpen we vanuit Traffic4u mee met 3FM om zoveel mogelijk mensen “warm” te krijgen voor het project. Dit doen we door de belangrijkste sociale media netwerken zo effectief mogelijk in te zetten. We zullen in samenwerking met de 3FM redactie de communicatie via onder andere Twitter, Hyves en Facebook gaan verzorgen (het complete Serious Request Social overzicht). Dit doen we van achter het Glazen Huis, we zitten dus bovenop de actie! Het kijkje achter de schermen wat wij dagelijks hebben, zullen we delen met jullie op bovenstaande netwerken, maar ook hier, op Marketingfacts. We roepen iedereen dan ook op om te laten zien hoe sociaal ze zijn: zowel op netwerken als in donaties! Of misschien nog wel beter: kom langs in Groningen. Want laten we eerlijk zijn: Groningen is dichterbij dan je denkt.