Social media: iets met bomen en bos

Facebooktwitterlinkedin

Bij Traffic4u geloven we erg in de kracht van social media. We bloggen al sinds mensenheugenis over zoekmachine marketing op Marketingfacts.nl en ons eigen blog. Ons Twitter account wordt vrij veel gelezen en we zitten op tal van andere netwerken. Daarnaast maken we intern gebruik van social media voor kennisdeling en betrokkenheid.

Maar soms raken ook wij de weg een beetje kwijt. Want er komen steeds netwerken bij en ze zijn niet allemaal even actief. Daarom hier een overzicht, wat uitleg en de vraag: Wat verwachten jullie als lezers eigenlijk?

Blogs: de content

Social media is natuurlijk niets zonder content. En onze content wordt gemaakt door mensen met vakkennis, passie en meestal een vlotte pen. We hebben een vast groepje bloggers en daarnaast krijgt iedereen die hier werkt en een leuk artikel over ons vakgebied weet te schrijven de kans dat te doen. Die content vind je over het algemeen terug op:

Ons blog
Op het Traffic4u online marketing blog proberen we de ontwikkelingen rond ons vakgebied zo goed mogelijk bij te houden. Daarnaast schrijven we achtergrondartikelen die wat meer uitleg geven.

Marketingfacts
Op Marketingfacts doen we min of meer het zelfde, maar daar zit natuurlijk een breder publiek. Dus veel van de artikelen komen op beide blogs te staan, maar een deel ook niet.

RSS en e-mail: De ouderwetse manier

De ouderwetse manieren om die content bij de lezers te krijgen is natuurlijk via RSS en een e-mailnieuwsbrief.

Nieuwsbrief
Nog steeds versturen we elke maand onze e-mail nieuwsbrief. Je zou denken dat dit steeds minder goed gelezen zou worden. Maar dan zit je er toch naast. Want dit is nog steeds een van onze belangrijkste bronnen van verkeer. Een hoop mensen vinden het toch handig om maandelijks een overzicht in de mail te krijgen met wat er in onze branche gebeurt. Vind je dat ook handig? Meld je dan even aan.

RSS
Via RSS kun je ons ook volgen. De belangrijkste feed staat hier. Daarmee krijg je elk artikel dat we op ons blog schrijven binnen enkele minuten in je favoriete RSS Reader.

Social! Verspreiding en interactie

Uiteraard zijn we ook actief op een aantal social media. De belangrijkste:

Twitter
Wie ons volgt op Twitter krijgt niet alleen updates wanneer we zelf iets schrijven, maar we plaatsen ook ander online marketingnieuws door. Een blog schrijven kost wel een hoop tijd, dus soms is er nieuws dat we wél interessant vinden, maar dat het niet tot ons blog haalt. Dat plaatsen we dan door op Twitter.
Inmiddels zijn er ruim 1200 mensen die Traffic4u op die manier volgen. Nou zegt dat aantal niet zo veel, maar we zien het gelukkig ook terug in de statistieken.
Verder is het een leuke manier om interactie te hebben. We krijgen regelmatig vragen via Twitter en die proberen we altijd netjes te beantwoorden.

Facebook
Facebook is hard aan het groeien in Nederland. Wereldwijd is het al jaren verreweg het grootste social network, maar omdat we in Nederland Hyves hebben, viel dat niet iedereen op. Toch zie je dat Facebook hier nu ook echt doorbreekt en dus zijn we daar tegenwoordig ook actief. Mocht je zelf ook een account hebben, dan kun je ons volgen door op “Vind ik leuk” te klikken.

We zijn nog aan het nadenken over verdere integratie van FaceBook. Sinds een paar maanden hebben ze het mogelijk gemaakt de ‘like’ buttons op elke site te plaatsen. Hiermee maken ze het mogelijk de sociale component aan allerlei sites toe te voegen.

Linkedin
Op Linkedin kun je ons als bedrijf volgen. Er is daar wat minder interactie, maar dat neemt niet weg dat het best interessant kan zijn.

Rich content

Soms hebben we ook niet-tekstuele content. Die vind je hier:

Slideshare
Op Slideshare plaatsen we een deel van de presentaties die we geven. Eigenlijk komt alles wat we op congressen presenteren hier wel op te staan.

Vimeo en YouTube
Video hebben we niet al te veel, maar wat we hebben, plaatsen we op Vimeo en YouTube. In beide gevallen kun je je ook daar op ons abonneren.

Ook intern gebruiken we Social media

Social media maken het mogelijk om laagdrempelig kennis uit te wisselen en te discussiëren. Dat geldt niet alleen extern, maar ook intern. Daarom maken we er intern ook gebruik van:

Intern blog
Intern hebben we een blog. We zijn inmiddels een bedrijf met 120 medewerkers in 2 landen en 4 kantoren, dus allerlei mededelingen en aankondigingen gebeuren op dat blog.

Yammer
Yammer is eigenlijk een soort afgesloten Twitter. We gebruiken het erg veel. Je kunt groepen maken per afdeling, project of team en in zo’n groep discussiëren en kennis delen.

Wat kunnen we beter doen?

En dan nu natuurlijk de hamvraag: Wat kunnen we volgens jullie beter doen?
Vind je dat we ergens iets missen, of doen we juist te veel? Hoe wil jij als lezer onze content het liefste lezen en via welk medium? Laat het even weten in de reacties hieronder of via een van de bovengenoemde netwerken!

Een reactie

  • Patrik 15 september 2010 at 23:21

    Ik vind dat jullie een leuke blog hebben en wou gewoon even zeggen dat jullie goed bezig zijn.

Het is niet mogelijk om te reageren.