Gert-Jan Munneke mede-initiatiefnemer van LOEY Awards

Facebooktwitterlinkedin

Hubert Deitmers (zakenpartner Joop van den Ende), Heleen van Oord (Peak Capital en DQ&A) en Gert-Jan Munneke (Traffic4u & online tuesday) hebben vandaag de LOEY Awards (Leading Online Entrepreneur of the Year) in het leven geroepen. Het doel van deze award is het belonen van succesvol online ondernemerschap in Nederland en het stimuleren van nieuwe ondernemers. De innovatieve kracht vanuit de online branche in Nederland is namelijk gigantisch en het belang ervan evident voor de Nederlandse economie.

Categorieën

De LOEY Awards kennen twee categorieën. In aanmerking voor de LOEY Awards komen Nederlandse online ondernemers die minimaal vijf jaar als ondernemer actief zijn geweest en in enig boekjaar minimaal 2,5 miljoen euro omzet of 250.000 euro winst hebben gemaakt. De LOEY Starters Award gaat uit naar de ondernemer die minimaal een jaar en maximaal vier jaar aan het ondernemen is en het laatste boekjaar minimaal 50.000 euro heeft omgezet.

Inschrijving en jury

Zelf meedingen naar een van de awards of iemand opgeven kan tot donderdag 15 juli 2010 via de website www.loeyawards.nl. Voldoe je aan de criteria dan krijg je een factsheet toegestuurd die na 15 juli wordt voorgelegd aan een onafhankelijke jury onder leiding van niemand minder dan Joop van den Ende. De overige juryleden zijn: Annemarie van Gaal, Jan Kees de Jager, Bernhard van Oranje, Daniël Ropers. Kandidaten voor de awards worden geselecteerd op basis van drijfveren, ambities, lef en passie, resultaten, voorbeeldfunctie, inzet voor de branche en de onderneming.

Uitreiking awards

Op woensdag 1 september worden de winnaars bekend gemaakt door topondernemer Joop van den Ende. De feestelijke uitreiking vindt plaats bij Taets Art Gallery in Zaandam. Leaders uit de online industry en de media zullen hierbij aanwezig zijn. De winnaars worden door de media onder de aandacht gebracht. Dit versterkt commerciële kansen, motiveert medewerkers en trekt nieuwe talenten aan.

Bekijk hier ook het artikel over de LOEY Awards in de Telegraaf van 18 juni 2010: