Kids4u 2008: grensverleggend computeren

Facebooktwitterlinkedin

Het initiatief Kids4u van Traffic4u ondersteunt projecten waarbij computers en internet worden ingezet voor het verbeteren van de ontwikkeling en het welzijn van kinderen die het moeilijk hebben of anderszins hindernissen ondervinden bij hun ontwikkeling. Binnen dit kader werkt Traffic4u periodiek samen met verschillende partijen, met het doel een bestaand project te ondersteunen of een nieuw project op te zetten.

Stichting NOVO en ‘grensverleggend computeren’
Dit jaar ondersteunen we de Stichting NOVO. Deze stichting biedt ondersteuning, begeleiding en zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Een van de middelen waarmee NOVO kinderen wil stimuleren is de inzet van computers.

Het is moeilijk activiteiten te bedenken voor kinderen met ernstige handicaps. Maar als ze achter de computer zitten, zijn ze net zo gebiologeerd als kinderen zonder handicaps. Ze spelen spontaan, met enthousiasme en gedrevenheid. Gebruik je de computer om iets aan te leren, dan gaan de begeleiders ze trainen. Het kind wordt ‘uitgelokt’ om zich te ontwikkelen. Dankzij dit hulpmiddel gaat dat met veel enthousiasme, concentratie en uithoudingsvermogen. De kinderen zijn alert, herkennen dingen beter en je haalt ze uit hun isolement.

Bij het realiseren van computerprojecten is NOVO afhankelijk van donaties en de steun van vrijwilligers. Ons doel is om NOVO middels een donatie te ondersteunen op het gebied van ‘kind en computer’ en om op bescheiden schaal enige publiciteit te genereren zodat NOVO, en de stichting Vrienden van NOVO, hetgeen zij wil bereiken onder de aandacht kan brengen.

Tekenwedstrijd met het thema ‘verbinding’
Vanwege het succes en enthousiasme van de deelnemers uit voorgaande jaren is weer voor een tekenwedstrijd gekozen. Dit jaar organiseerde Traffic4u een tekenwedstrijd met het thema ‘verbinding’ voor de kinderen op de kinderdagcentra van NOVO, te weten Berjarijke in Appingedam en De Kleine Beer in Groningen.

Afgelopen vrijdag 20 juni vond de prijsuitreiking bij ‘Berjarijke’in Appingedam plaats. Het was een gezellig samenzijn en de kinderen genoten van de leuke clown. Het was lekker weer en Petra Luider van Traffic4u deelde buiten de drie prijzen uit. De derde prijs was voor Ruben. Hij kreeg een prachtige trommel cadeau. De tweede prijs ging naar Ronan, die nog een beetje onwennig op zijn nieuwe step ging staan. De eerste prijs was voor Robin. Hij verblijft normaal op kinderdagcentrum ‘De Kleine Beer’ in Groningen en was speciaal met zijn familie afgereisd naar Appingedam om het feestje mee te kunnen maken. Robin was erg blij en een beetje verlegen tegelijk. De trotse ouders van Robin namen zijn prijs, een portable dvd-speler, in ontvangst.

Hierna ging de muziek weer aan en kregen de kinderen feesthoedjes, toeters en bellenblaas uitgereikt door de clown. Het feestje ging nog even door en kinderen, ouders en begeleiding swingden vrolijk mee op de kinderliedjes van Clown Joepie.