Search Engine Strategies New York 2008

Facebooktwitterlinkedin

Traffic4u was met vier medewerkers vertegenwoordigd op het SES congres in New York van 17 tot en met 20 maart.

Sinds 1999 is SES New York de grootste internationale conferentie van het jaar voor webmasters, online marketeers en corporate decision makers. De afgelopen jaren heeft SES zoekmachine marketeers door de dynamische en complexe wereld van deze snel groeiende marketing sector geloodst.

Er zijn veel interessante sessies geweest o.a. over het verbeteren van landingpages, video optimalisatie en tips ten aanzien van het verbeteren van rendement. Tevens is er aandacht voor het gebruik van Web Analytics om de conversies te verhogen. Er waren ook interessante paneldiscussies die de gemoederen nog bezig houden. Hieronder vindt u kort de meest interessante sessies en discussies. De volledige verslagen zijn op Marketingfacts gepubliceerd.

Web Analytics

Dat Web Analytics gebruikt kan worden om o.a. bezoekers aantallen, pageviews en conversies te meten is natuurlijk al algemeen bekend. Maar het toepassen van deze data voor het verhogen van je conversies gebeurt helaas nog veel te weinig. Onze collega Maurits van Eeghen heeft twee specifieke sessies gevolgd betreffende dit onderwerp en is er vervolgens in geslaagd een exclusief interview te krijgen met een van de meest vooraanstaande specialisten op het gebied van Web Analytics: Avinash Kaushik.

Focus en testen

Voor Search Advertising heeft onze collega Marc Tolsma de SES bezocht. Hij merkte op dat een steeds heviger wordende concurrentie op het internet de reden is tot Focus’. De bezoekersaantallen op websites groeit, maar zorgen ze ook voor structurele omzetgroei via uw website? De moeilijkheid zit in het uiteindelijke omzet genereren uit het grote aantal bezoekers die dagelijks uw website bezoekt. De eerste schifting dient plaats te vinden ‘op straat’ wanneer klanten uw ‘winkelraam’ bekijken; de advertentietekst. Ook voor ‘Focus’ is Analytics een uitermate geschikt middel om te testen. Zorg per segment voor een aantal verschillende invalshoeken en vergelijk deze met elkaar.

Vertical Search vs Universal Search

Tijdens twee verschillende paneldiscussies kwam interessante informatie naar boven. De informatie uit deze twee paneldiscussies heeft op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Toch, als je iets verder denkt, heeft het wellicht juist heel veel met elkaar te maken. Is Google weer bezig met een hele tactische zet? Het gaat hier om het principe van Vertical Search (V-Search) en Universal Search (U-Search). Onze collega Just Beerekamp doet tevens zijn verslag op marketingfacts.univer