Traffic4u eerste zoekmachine marketingbureau met Google Analytics accreditatie

Facebooktwitterlinkedin

Traffic4u zet fors in op Web Analytics

google_analyticsTraffic4u, marktleider in zoekmachine marketing in Nederland, heeft als eerste Nederlandse zoekmachine marketingbureau de Google analytics accreditatie ontvangen. Deze accreditatie reikt Google uit aan bedrijven die aan een groot aantal strenge eisen voldoen. Traffic4u heeft als partner toegang tot het besloten analytics netwerk van Google. Gert-Jan Munneke, directeur Traffic4u: “We zijn trots op deze erkenning en voelen ons gesteund in onze ambitie om onze analytics dienstverlening de komende periode verder uit te breiden”.

Google Analytics Authorized Consultant accreditatie

Al jaren adviseert Traffic4u haar klanten op het gebied van Web Analytics. Door een toenemende adviesvraag besloot Traffic4u een half jaar geleden deze dienstverlening verder te professionaliseren en uit te breiden met de vorming van een volwaardig Web Analytics team. Dat dit team hard aan de weg timmert, blijkt uit de erkenning die zij onlangs als eerste zoekmachine marketing bureau kreeg: de officiële Google Analytics Authorized Consultant (GAAC) accreditatie.

Naast de strenge eisen waar een bureau aan moet voldoen, moet het bureau door middel van een aantal praktijkcases aantonen over voldoende kennis en ervaring te beschikken. Traffic4u slaagde niet alleen in het verkrijgen van de accreditatie, maar werd hierbij zelfs verrast door een compliment van Google: “We were very impressed by your application and think that your firm would make an excellent partner.”

Met de accreditatie krijgt Traffic4u toegang tot exclusieve fora en bètaversies, expert training in San Francisco en staat zij vermeld op de officiële Google Analytics partnerpagina. Bovendien heeft het Web Analytics team nu gemakkelijk en direct toegang tot de ontwikkelaars van Google Analytics.

Sterk groeiende vraag naar Web Analytics expertise

Met de stijgende online budgetten, neemt ook de vraag naar Web Analytics toe. Door bezoekersgedrag te meten en op basis hiervan beslissingen te nemen, kunnen bedrijven hun marketingbudgetten gerichter inzetten en zo het rendement van hun online inspanningen aanzienlijk zien stijgen. Bij veel organisaties bestaat echter een tekort aan kennis en ervaring, waardoor de behoefte aan expertise toeneemt. Traffic4u speelt in op deze behoefte; het groeiende Web Analytics team is gespecialiseerd in implementaties, data audits, multivariate testing, web analytics training en consultancy in zowel Google Analytics als andere pakketten.

Accreditatie steun in de rug bij verdere ambities

De GAAC accreditatie zal Traffic4u helpen in de ambitie om haar Web Analytics afdeling neer te zetten als de derde grote adviestak van het bedrijf. Gert-Jan Munneke, directeur Traffic4u: “Web Analytics vervult op dit moment een sleutelrol voor onze klanten om het rendement van hun website verder te verbeteren. Het inzicht dat goede Web Analytics verschaft levert vaak duizenden euro’s op. Het is daarom een logische aanvulling op onze bestaande dienstverlening”.