Traffic4u geaccrediteerd voor preferred AdWords API pricing

Facebooktwitterlinkedin

Afgelopen week is Traffic4u geaccrediteerd voor de preferred Google AdWords API pricing. Dit maakt het mogelijk voor klanten van Traffic4u om voortaan gratis gebruik te maken van de AdWords API, op basis van hun uitgaven in AdWords.

Google AdWords API kosten
Met behulp van de Google AdWords API kunnen developers tools bouwen die communiceren met het AdWords platform. Voorheen was het zo dat hiervoor kosten moesten worden betaald. Iedere API aanroep kostte punten; 1000 API punten kostten $ 0,25. Deze kosten konden vrij hoog oplopen voor klanten van Traffic4u.

Vanaf nu kunnen bureaus die AdWords API tools gebruiken, als hun software voldoet aan een aantal eisen, gratis API punten krijgen op basis van hun uitgaven in AdWords. Voor elke dollar die uitgegeven wordt in AdWords, staan 250 gratis API punten.


Software eisen
Bureaus die voor de preferred AdWords API pricing in aanmerking willen komen, moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • Het bureau is Google AdWords Certified Partner.
  • Het bureau gebruikt de AdWords API om AdWords campagnes van klanten te managen.
  • De tools gebaseerd op de AdWords API zijn in lijn met de AdWords API termen en condities, inclusief de minimum functionaliteiten.

Voordelen
Het grote voordeel van de preferred AdWords API pricing is dat klanten die gebruik maken van TrafficAD en TrafficSAM voortaan geen last meer hebben van de API kosten. Vooral voor partijen die TrafficAD gebruiken, kan dat behoorlijk schelen in de kosten, aangezien zij soms wel duizenden tot miljoenen veranderingen per dag doorvoeren.