Traffic4u lanceert online management systeem bGenius

Facebooktwitterlinkedin

Vandaag hebben wij het online management systeem bGenius gelanceerd. bGenius maakt het mogelijk om campagnes in verschillende zoekmachines te managen in één systeem. De technologie ontwikkeld voor onze klanten is nu beschikbaar voor alle online adverteerders. We hebben besloten deze technologie, die voorheen TrafficSAM werd genoemd, volledig los te trekken van Traffic4u. Dit omdat het helemaal losstaat van de consultancy en diensten die wij aanbieden bij Traffic4u. De technologie kan door iedere adverteerder gebruikt worden. Ook als ze samenwerkt met een ander online marketing bureau.

Wat is bGenius?

bGenius biedt online marketeers de mogelijkheid campagnes in verschillende zoekmachines in één systeem te optimaliseren en te managen. Daarnaast heeft bGenius een koppeling met de Back Office en het Web Analytics account, waardoor aangestuurd kan worden op marge en aanvullende KPI’s. Het eindeloos analyseren van spreadsheets behoort tot het verleden. Alle data kan op zeer effectieve en efficiënte wijze gefilterd worden. De tijd die wordt bespaard kan gebruikt worden voor strategisch campagnemanagement. Ook de mogelijkheid om dynamisch te adverteren levert een enorme tijdwinst op.

Klanten over bGenius

Verschillende klanten die via Traffic4u al een langere periode met het systeem werken, hebben meegewerkt aan de lancering van bGenius. Op de website is een demonstratie video te zien die de belangrijkste features van de technologie demonstreert. Daarnaast is er een video met testimonials van een aantal van Nederlands’ grootste adverteerders.

Roderick Martens, Sanoma Digital: “Bij Sanoma gebruiken wij bGenius vanaf het eerste begin. Doordat wij heel veel Search campagnes hebben voor verschillende labels, bespaarde het systeem ons meteen veel tijd en daarmee geld.”

Michel Houthoff, holidaycars.com: “bGenius is voor ons het ultieme online management systeem, dat ons alles biedt om onze marketing campagnes succesvol te monitoren en te sturen. Wij waren al een tijd op zoek naar een dergelijk systeem, maar konden het nergens vinden, ook niet internationaal. De enige optie was het zelf te ontwikkelen, totdat Traffic4u ons bGenius voorlegde.”

Over bGenius

bGenius is in 2006 door Traffic4u ontwikkeld om klanten die dagelijks Search Advertising campagnes managen te ondersteunen. Omdat campagnes steeds omvangrijker en gecompliceerder worden, gaat handmatig management steeds meer tijd  kosten. Daarnaast breiden adverteerders zich vaker uit naar het buitenland en dit  betekent meerdere campagnes, in meerdere zoekmachines en in meerdere talen. Traditionele volautomatische bidsystemen bieden niet de juiste oplossing, omdat online marketeers willen leren van campagnes, zodat ze deze inzichten kunnen gebruiken om vervolgacties te plannen. bGenius voorziet wel in deze behoefte en gaat verder dan traditionele bid managers. Het systeem neemt het hele optimalisatieproces uit handen. In de demonstratie video komen de meest gebruikte functionaliteiten voorbij.

Het systeem is constant in ontwikkeling en steeds meer adverteerders werken met bGenius.

2 reacties

  • Erwin 13 september 2010 at 20:47

    Onder het kopje technologie, hier op de blog, staat nog wel TrafficSAM (op de website niet)

  • Lisa Dijkstra 14 september 2010 at 15:27

    @Erwin: dank voor je input. Het is intussen aangepast!

Het is niet mogelijk om te reageren.