Eerste GA IQ's binnen Traffic4u

Facebooktwitterlinkedin

Enkele maanden geleden kondigde Google op het GAAC event al aan met een nieuwe kwalificatie te komen, de GA-IQ. De GA-IQ (Google Analytics Individual Qualification) is iets anders dan de GAAC (Google Analytics Authorized Company), en zijn zeker niet met elkaar te verwarrren. De GA-IQ is een training die je wegwijs maakt in de tool Google Analytics.

Dit doe je door een online training te volgen waarin de basiselementen van het gebruik van Google Analytics uitgelegd worden. Alle aspecten van het instellen en gebruiken van de tool worden uitvoerig beschreven in zorgvuldig gemaakte filmpjes. Dit geeft je de juiste handvatten om te beginnen met de eerste stappen in de tool.

Wil je een goede start maken dan is het dus een aanrader. Vervolgens doe je een online test met 70 vragen waarvan 75% correct beantwoord moet worden. Wat opvalt is dat de test vooral op de software ingaat en nauwelijks op de analyse. Dit is wel logisch omdat Google alleen maar een tool levert en voor support verwijst naar de GAAC’s.

GAAC’s zijn binnenkort verplicht om tenminste 2 GA-IQ’s in huis te hebben, dus Tim en ik hebben de test meteen maar gedaan. Het blijkt dat we Google Analytics onder de knie hebben, want we zijn beide met vlag en wimpel geslaagd. Volgende week zullen nog enkele van onze collega’s de test doen.

De verwachting is dat de aankomende periode erg veel mensen de GA-IQ zullen gaan halen. Dat is op zich goed voor de ontwikkeling van de markt en het bewustzijn rond Web Analytics. Het is echter belangrijk om te realiseren dat de GA-IQ niets zegt over de kwaliteit van de geleverde adviezen en de kennis over webanalyse, de GA-IQ is een test die een oordeel geeft over de technische kennis van de tool Google Analytics.

Een reactie

Het is niet mogelijk om te reageren.