Google Analytics API gelanceerd: Veel nieuwe mogelijkheden

Facebooktwitterlinkedin

google-analytics-apiNa lang wachten is hij er dan eindelijk: De Google Analytics API. De API maakt het mogelijk voor developers om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van de data in Google Analytics. Dit biedt een breed scala aan mogelijkheden voor bedrijven om meer te doen met Web Analytics.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

Integratie met een CMS waardoor contentmanagers in het CMS bij elke pagina de belangrijke KPI’s zien. Dit kan veel inzicht geven in welke content wel, en welke content niet werkt.

Koppeling met e-mailmarketing systemen zodat meer inzicht ontstaat over de performance van je nieuwsbrieven en andere mailings.

Mobiele toegang tot je analytics door applicaties op telefoons die rechtstreeks communiceren met Google Analytics.

Alertsystemen die bijvoorbeeld signalen geven wanneer bepaalde KPI’s te hard dalen of stijgen zodat tijdig ingegrepen kan worden.

Adwords en andere advertentiesystemen kunnen beter aangestuurd worden doordat koppelingen met bidmanagers en back-office systemen nu makkelijker worden.

Traffic4u heeft als GAAC en WOAC natuurlijk al geruime tijd toegang tot de beta van de API, daarom hebben we de koppeling met onze software voor campagnemanagement al draaien.
De aankomende periode zullen we op basis van de API werken aan verbetering van onze rapportages naar klanten en signaleringen verbeteren. Op die manier helpt de API ons ook om betere kwaliteit te leveren.

Welke mogelijkheden zien jullie?
Wereldwijd zullen nu een hoop developers aan de slag gaan om de API te gebruiken om allerlei oplossingen te maken. Welke mogelijkheden zien jullie?