Google Analytics "Site Overlay" is nu "In Page Analytics"

Facebooktwitterlinkedin

Al een flinke tijd heeft Google Analytics de functie Site Overlay in het pakket zitten. Hiermee kon je je eigen site openen waar dan vervolgens een soort overlay over de site heen gelegd werd. Hierin werden dan de kliks op de links in die pagina getoond.

Er waren alleen veel problemen met deze functie. Bij veel gebruikers werkte het simpelweg niet. De getoonde informatie stond niet altijd op de juiste plek. En er was niet veel extra informatie te zien. In sommige gevallen was het wel aan de praat te krijgen door de juiste instellingen te doen.

Maar als het goed is gaat de nieuwe functie In-Page Analytics (of in het Nederlands: Analyse op pagina) dit allemaal veranderen. We hebben er de afgelopen maanden al mee kunnen werken en kunnen daarom ook bevestigen dat het nu een stuk stabieler is. Ook de layout en de getoonde informatie is flink aangepakt, alle beschikbare informatie over een pagina wordt nu direct naast de pagina getoond:

Ook kun je in die informatie doorklikken zodat je bijvoorbeeld direct de cijfers van alle bezoeker met Chrome als browser kunt zien. Naast de filters die je met 1 klik kunt activeren kun je bovenin het scherm ook zelf een filter aanmaken om het gedrag van een op maat geselecteerde groep te analyseren.

Naast de links op de pagina wordt getoond hoeveel doelen er gehaald zijn waarin een klik op deze link in voorgekomen is. Wel is het nog steeds zo dat wanneer er 2 links op een pagina staan met dezelfde bestemming, dezelfde cijfers naast beide getoond worden.

5 reacties

 • Steven 15 oktober 2010 at 11:17

  Eh, hoe kom je op die “Analyse op pagina” – pagina?

 • AndrĂ© Scholten 15 oktober 2010 at 11:18

  Hij zou in het menu aan de linkerkant moeten staan, net zoals in het plaatje rechtsboven in het artikel.

 • Steven 15 oktober 2010 at 11:31

  Ah, dat plaatje had ik gemist. Pagina inmiddels gevonden, dank!

 • Joost 21 oktober 2010 at 09:46

  Werkt dit ook als je bewegende elementen op de website hebt?

 • AndrĂ© Scholten 21 oktober 2010 at 10:27

  Bij veel uitklap menu’s zie ik het werken. Het ligt er een beetje aan wat je met bewegende elementen bedoeld.

Het is niet mogelijk om te reageren.