Nieuwe versie Google Analytics nu met PDF export en mail functie

Facebooktwitterlinkedin

Op dit moment wordt er al heel veel met de nieuwe layout van Google Analytics gewerkt. Alleen voor een aantal zaken moest je toch nog even terugschakelen naar de oude versie. De belangrijkste in mijn ogen zijn de PDF exporteer functie en de email scheduler. Beide zijn onmisbaar tijden het werk als Web Analist, het zijn essentiële middelen voor het verspreiden van data.

Nu wil ik niet zeggen dat data verspreiden per definitie goed is, vaak genoeg is 80% van de verspreide data onnodig omdat de ontvanger er toch geen invloed op kan uitoefenen. Maar wanneer het wel nodig is komen deze functies prima van pas. Hieronder een screenshot van de nieuwe mail functie:

Hier is goed te zien dat je nu ook kunt kiezen op welke weekdag een wekelijkse mail verstuurd zou moeten worden. Voorheen kreeg je de wekelijkse mail vaak ergens maandagavond of dinsdagochtend. En dat terwijl je maandagochtend de vorige week wil analyseren. De functie is op dit moment nog niet live maar zal in de komende weken over alle account uitgerold worden.

Einde versie 4

En dat brengt ons ook bij een ander belangrijk punt: met het toevoegen van deze functies is Google zover gekomen dat nu versie 4 (de oude versie) zal eindigen. Zoals het nu lijkt zal in januari de stekker er uit worden getrokken. Werk je dus nog niet met de nieuwe interface dan is nu het moment. De nieuwe interface biedt: betere dashboards, site speed rapportages, handigere menu’s, social tracking, Google Webmaster Tools integratie, geavanceerde custom reports, enz. Daar kun je toch niet meer zonder?

2 reacties

 • Paul 7 december 2011 at 19:39

  In mijn oude analytics zat een e-mail functie.
  Ik kon dan, via analytics, aan eigenaren van verwijzende sites, een rapport mailen. Die konnen op hun beurt een factuur sturen voor de kliks die ze gegenereerd hadden.

  Ik zie in de nieuwe analytics deze functie niet zitten. Zie ik iets over het hoofd??

  Wie kan mij verder helpen?

 • André Scholten 7 december 2011 at 19:56

  Het duurt even voor deze nieuwe functie zichtbaar wordt in alle accounts. Nog even geduld dus.

Het is niet mogelijk om te reageren.