Pimp my Google Analytics: 6 toevoegingen

Facebooktwitterlinkedin

pimp analyticsNaast het gebruik van filters in Google Analytics zijn er voor de FireFox gebruikers onder ons een aantal handige add-ons voorhanden die meer data uit Google Analytics kunnen halen of het gebruik van Google Analytics gemakkelijker maken. Hieronder staan 6 toevoegingen die bij Traffic4u veelvuldig gebruikt worden.

GreaseMonkey

GreaseMonkey is een FireFox extensie die toelaat het uiterlijk en functionaliteit van websites aan te passen. Alle onderstaande FireFox add-ons draaien alleen i.s.m. GreaseMonkey. Stap 1 is dan ook download GreaseMonkey!

Credits
Download GreaseMonkey

Meer opties bij segmenteren

AddtoSegment van Jeremy Aube voegt meer opties toe om data op te segmenteren.

Credits
Download

Unusual Traffic & KeyWord Trends

Focus on what’s changed. Om heel gemakkelijk boven water te krijgen waar de verandering zit in traffic en zoekwoorden voegt deze add-on een knop toe aan Google Analytics: Who send me unusual traffic?

referrals

ss_-_who_send_me_unusual_traffic

Credits
Download

Doelen kopiëren

Doelen toevoegen aan Analytics gaat redelijk gemakkelijk maar wanneer je net alle reguliere expressies hebt toegevoegd (en je dezelfde doelen in meerdere profielen wilt zien) word je op den duur helemaal gek van copy/paste. Robbin Steif dacht hier kennelijk ook zo over en ontwikkelde de volgende toolbar.

goal_copy

Credits
Download

Sorteren op kolommen, maar dan beter…

Sorteren op hoogste bouncerate en dan vervolgens alleen maar pagina’s zien met 1 bezoeker en dus een bouncerate van 100%… Dat moest anders dacht Andre en maakte het volgende sorteerscript:

sorteerbalk

Credits en toelichting
Download

Show100Script

Heb je meer profielen in Google Analytics dan je lief is of moet je nu net altijd nummer 11 hebben? Met de volgende fix laat je Google Analytics automatisch alle profielen tonen.

show-all-profiles

Credits en toelichting
Download

Google Analytics Report Enhancer

De report enhancer van Jeremy Aube is een handige tool die in de tab ‘Goal conversion’ naast de succespercentages ook het aantal keren dat een bepaald doel werd gehaald laat zien. Let wel op dat je de taalinstellingen op US English hebt staan.

report_enhancer

Credits en toelichting
Download

Ik hoop dat iedereen die werkt met Google Analytics profijt heeft van bovenstaande tools en scripts. Er zijn natuurlijk ook andere tools en scripts om Google Analytics uit te breiden, aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom, zet ze in de reacties!