Traffic4u als eerste in Nederland gecertificeerd voor Google Data Studio

Facebooktwitterlinkedin

Traffic4u is als eerste in Nederland gecertificeerd voor Google Data Studio, maar wat is het precies en wat kan je ermee?

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio (bèta) is een tool waarmee je gemakkelijk en snel data kunt visualiseren en overzichtelijk weer kunt geven in dashboards. Google opent hiermee de deuren om data uit verschillende hoeken samen te brengen in één dashboard. Het is namelijk mogelijk om zowel data van first en third parties toe te voegen en te visualiseren. Denk hierbij aan Analytics, Adwords, Youtube, BigQuery en CRM systemen. Tot nu toe is het altijd lastig geweest om al deze data bij elkaar te brengen, te visualiseren en daar inzichten uit te halen die leiden tot concrete verbeteringen. Daar probeert Google Data Studio nu verandering in te brengen. Om gebruik te maken van deze tool is geen kennis van queries of design nodig. Alles is gebaseerd op ‘drag and drop’ en daarom eenvoudig te gebruiken. De tool maakt gebruik van het deel-systeem dat we gewend zijn vanuit Google Drive. Hierdoor is het makkelijk geworden om dashboards of onderdelen van dashboards te delen met elk relevant persoon binnen en buiten je organisatie.

Google Data Studio is beschikbaar in een gratis beta versie, maar er is ook een betaalde versie. De betaalde versie heet Data Studio 360. Het verschil tussen deze twee versies is niet heel groot. Binnen de gratis versie is de enige beperking dat je slechts vijf projecten per gebruiker aan kunt maken, maar het is binnen een project wel weer mogelijk om meerdere pagina’s aan te maken.

 

google-data-studio-blog

De voordelen

Kort samengevat heeft Google Data Studio’s de volgende voordelen:

  • Eenvoudig visueel aantrekkelijke dashboards maken zonder dat je kennis moet hebben van programmeren of designen
  • Data uit verschillende systemen samenvoegen.
  • De data is realtime en daardoor altijd up to date.
  • De dashboards zijn makkelijk te delen. Het werkt net als Google Drive.
  • Starten is easy, want de tool is gratis.

Zelf starten, maar je weet niet hoe en waar? Bekijk dan de onderstaande video van Google.


Google Data Studio en Traffic4u

Traffic4u is het eerste bureau in Nederland met deze certificering op zak. Hiermee kan Traffic4u als partner haar klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van online marketing analytics. De komende maanden zullen we onze klanten op de hoogte brengen van de kansen en mogelijkheden van Google Data Studio.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over Google Data Studio of heb je hulp nodig met het inrichten van de dashboards? We helpen je graag op weg. Neem contact met ons op.

Wil je zelf aan de slag met de bèta? Dat kun je hier doen: https://datastudio.google.com/